Mēs izmantojam trešo pušu sīkfailus mārketinga nolūkiem un ar mērķi uzlabot Tavu lietotāja pieredzi. Par sīkfailu izmantošanu un iespējām tos pārvaldīt vari uzzināt, klikšķinot uz pogas "Privātuma politika".

Sargāsim planētas nākotni, serveri pa serverim

Autors: Helen Neudorf Datums: 11.10.2022

Mums ir tikai viena planēta. Un mūsu atbildība ir gādāt, lai uz tās pilnvērtīgi varētu dzīvot arī mūsu bērni un mazbērni. Ar informācijas tehnoloģiju palīdzību jau gadiem ilgi nemitīgi tiek uzlabota mūsu dzīves procesu efektivitāte un veicināta dzīves līmeņa celšanās. Mākoņpakalpojumi šo efektivitāti pacēluši jaunā līmenī – apkalpojot milzīgu klientu skaitu caur virtuāliem datu centriem ar vienotu, centralizēti pārvaldītu aparatūru un programmatūru. Tas ir ievērojami uzlabojis IT risinājumu ilgtspējību. Ilgtspējība paredz, ka ierobežotu resursu gadījumā tie ir jāizmanto piesardzīgi un pārdomāti, ņemot vērā ilgtermiņa prioritātes un paredzamās sekas, ko izraisa attiecīgo resursu izmantošana. Vienkāršāk sakot, ilgtspējība nosaka to, kādu pasauli mēs atstāsim mūsu bērniem un mazbērniem. Tomēr situācija nav tik viennozīmīga.

Pievienojies mūsu bezmaksas vebināram par šo tēmu 20. oktobrī plkst. 10:00, Noklikšķini šeit, lai reģistrētos.

Kriptovalūtu tirgus straujā attīstība un elektroenerģijas cenu lielais pieaugums ir radījuši sarežģītu un riskantu kombināciju. Vai zināji, ka Bitcoin valūtas ieguve 2021. gadā patērēja tādu pašu elektroenerģijas apjomu kā visa Dānija kopumā? Tas, protams, nonāk pretrunā ar apgalvojumu par datu centru efektivitāti. Bet salīdzinājumam – vēsture ir pieredzējusi arī laiku, kad viens tulpes sīpols maksāja vairāk nekā māja. Tātad, situācijai stabilizējoties, izkristalizēsies arvien skaidrāki pierādījumi par IT sistēmu efektivitāti, elastīgumu un drošību.

Microsoft veiktais pētījums liecina, ka mākoņdatu centri nodrošina līdz pat 93% lielāku energoefektivitāti, salīdzinot ar tradicionālajiem serveru telpu risinājumiem. Savukārt Microsoft mākoņdatu centrs nodrošina līdz pat 98% mazāku oglekļa emisiju nekā tradicionālie datu centri. Tas liecina, ka fiziskās serveru telpas atstāj lielāku ekoloģiskās pēdas nospiedumu, turklāt patērē arī lielākus finanšu resursus. Un šis ir tikai viens piemērs par tiešo ietekmi, ko sniedz mākoņdatu centru priekšrocības.

Ir virkne kritēriju, kas nodrošina pozitīvu ietekmi arī netieši, apliecinot, ka mākoņtehnoloģijas ir visoptimālākais risinājums. Personāls, kas pārvalda mākoņdatu centrus, lielākoties ir augstāk kvalificēts, un efektīvāk tiek arī monitorētas sistēmas. Tas savukārt nozīmē operatīvāku apkalpošanu, zemākas izmaksas un lielāku drošību.

 
 

Uzņēmumi plaši izmanto tādus mākoņpakalpojumus, kā piemēram, Office 365 / Microsoft 365, Google Workspace, Dropbox, Salesforce. Tie ietver standartizētas biznesa darbplūsmas, kas visos uzņēmumos ir vairāk vai mazāk vienādas. Bet kā tad ar darbplūsmām, kas nodrošina personalizētu pieeju un sniedz konkurētspējīgas priekšrocības?

Tām lielākoties ir nepieciešama specializēta programmatūra, kas balstās uz tādu vides drošību un mērogu, kas nav pieejama serveru telpu datu centros. Tikmēr mākoņdatu centri sniedz daudz lielāku elastību.

Primend nodrošina darbplūsmas Office 365 vidē, izstrādājot un ieviešot risinājumus tādās platformās kā SharePoint, PowerApps, Power BI un Power Automate. Mēs arī pārvaldām virtuālo serveru platformu Azure un piedāvājam tādus pakalpojumus kā Synapse, Data Factory, Azure SQL Database, Sentinel, Function Apps u.c. Bet ne reizi vien mūsu praksē ir bijusi saskarsme ar tādām lietotnēm, kam nepieciešama vēl specializētāka vide, un kuras, turklāt, ir kritiski nozīmīgas mūsu klientu biznesam, nodrošinot konkurētspējīgas priekšrocības. Tādēļ, lai spētu kvalitatīvi apmierināt šīs vajadzības, mēs esam izstrādājuši Primend Cloud risinājumu.

 
Primend Cloud ir paredzēts uzņēmējdarbībai kritiski svarīgu lietojumprogrammu izvietošanai, nodrošinot īpaši pielāgotu uzstādīšanu un augstus uzticamības un drošības standartus.

Uzņēmējdarbībai kritiskās lietotnes parasti satur sensitīvus datus, pieprasot paaugstinātas drošības pasākumus. Primend Cloud izmanto modernas datu centru tehnoloģijas, ar elastīgu kapacitāti, labi izolētām sistēmām un attiecīgi arī ar augstu drošības līmeni. Mēs nodrošinām augstu līmeni sistēmas pieejamībai, glabājot aktīvos datus zibatmiņu diskos. Tādējādi datu bojājumu gadījumā spējam atjaunot sistēmu dažu minūšu laikā. Visas sistēmas uzrauga un uztur sertificēti speciālisti. Tas mums ļauj nodrošināt efektivitāti un drošību tik augstā līmenī, kas šajos īpašajos gadījumos pat krietni pārsniedz to, ko nodrošina lielie mākoņdatu pakalpojumu sniedzēji. 

Primend ir Microsoft tehnoloģiju eksperts, un pēdējo astoņu gadu laikā esam sešas reizes atzīti par Microsoft gada partneri. Mūsu eksperti kvalitatīvi veiks Tava uzņēmuma esošās vides auditu un izstrādās vispiemērotāko rīcības plānu, lai vienlaicīgi nodrošinātu gan ilgtspējību, gan biznesa procesu efektivitāti.

Saņemt piedāvājumu

Pieraksties jaunumiem